DX

Oftewel DealExtreme. Eigenlijk een beetje herontdekt door de buurtgenoot die hier laatst op bezoek was. Hij had een oprolbaar USB drumpadje mee en dat vond ik zo’n cool ding, moest ik ook hebben. Uiteindelijk kwam ik dus uit op DealExtreme waar ik wel eerder spulletjes had besteld. Het gaat om dit drumpadje:

Niet aanslaggevoelig ofzo maar het padje stuurt wel keurig MIDI CC messages uit over MIDI kanaal 10. Ik heb zo’n idee dat dit één van de goedkoopste USB MIDI controllers is die je momenteel kunt krijgen. Ik denk dat ik ‘m ga demonteren om er een USB MIDI footswitch van te maken. Heb er gelijk een USB MIDI kabel bij besteld:

$5.99, dat kun je niet laten liggen toch? Ik ga deze gebruiken om mijn Boss FC-50 MIDI footswitch aan mijn Raspberry Pi te hangen. Ik kan namelijk de MIDI poorten op mijn Edirol UA-25 niet gebruiken aangezien deze het alleen doen als de UA-25 in Advanced mode staat en dat staat momenteel uit omdat anders JACK niet werkt op mijn RPi icm. de UA-25. Hopelijk werkt het wel met dit cheapo kabeltje. Binnenkort ga ik ook deze bestellen:

Ziet er bekend uit hè? Het is gewoon hetzelfde apparaat als de Behringer UCG102!

De UCG102 is al goedkoop (rond de €25,-) maar op DealExtreme kost dit apparaatje slechts $14.80! Samen met de USB MIDI kabel ga ik deze gebruiken met mijn RPi. Kijken of ik een cheapo customizable gitaarversterkeremulatieapparaatje kan bouwen voor minder dan €50,-.

DX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *