Ubuntu Studio 9.10

Vandaag is Ubuntu 9.10 uitgekomen, met dit maal als bijnaam Karmic Koala (kennelijk zijn ze fan van Suske en Wiske bij Canonical). Er is ook gelijk een Ubuntu Studio versie van beschikbaar gekomen en volgens mij is het dit keer een goed jaar (8.10 was geen topper vanwege het ontbreken van een werkende real-time kernel en 9.04 was goed maar het kon beter). Ik draaide de real-time kernel van 9.10 al een tijdje (2.6.31-9-rt) en die is echt heel erg goed. Ook van veel applicaties draaide ik al de versies die nu ook onder 9.10 beschikbaar zijn dus weet een beetje wat ik kan verwachten. Binnenkort maar op mijn notebookje zetten, hopelijk is dat Nvidia probleempje wat ik momenteel met Jaunty heb inmiddels ook verholpen alhoewel ik er sinds de laatste kernel-update geen last meer van heb gehad.

Ubuntu Studio 9.10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *