Loudness War

Op mijn verjaardagsfeestje kwamen we toevallig op het onderwerp. Een vriend van mij heeft tweedehands zo’n dure DA convertor gekocht en toen kwamen we zo op het onderwerp Loudness War. Heb je een episch duur hifi setje staan, ga je platgemasterde meuk luisteren, dat was de aanzet. Hij begreep niet helemaal wat ik bedoelde dus heb ik Audacity opgestart en twee audio bestandjes geopend. Toen zag hij gelijk waar ik op doelde.


http://beyourownpet.net/site/

Boven zie je een nummer van Be Your Own Pet. Ooit samen mee gespeeld bij Club 3 voor 12. Leuk bandje maar die plaat is niet om aan te horen zo kneiterhard. Vermoeiend, na drie nummers heb ik het gehad. Onder zie je een nummer van één van de beste bands ooit: Karate. Van hun onvolprezen plaat Unsolved. Superfijne productie, heerlijk om naar te luisteren. Zo’n plaat kun je op repeat zetten en de hele fucking dag aanhebben. En het is wel duidelijk waarom: dynamiek. Eén van de redenen dat ik nog steeds zweer bij vinyl. Be Your own Pet heeft geen vinyl. Dan vliegt de naald na 2 maten uit de groef. Fuck die Loudness War.

Loudness War

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *