Lucid Lynx Appreciation Blog

Van de week Lucid Lynx op mijn PC op het werk geïnstalleerd in plaats van Fedora 12. Had er ook Fedora 13 op kunnen zetten maar heb toch besloten om voor Ubuntu te gaan. De Linux mensen van de ICT afdeling op mijn werk hebben een voorkeur voor Red Hat (dus ook Cent OS en Fedora) en ik wilde een beetje bijblijven, heb zelfs een RHCE cursus gedaan, maar Ubuntu werkt voor mij gewoon lekkerder. Dus helaas, exit Fedora.

Tot nu toe ben ik erg enthousiast. De installatie verliep soepeltjes en ook de boel instellen kostte me niet al teveel tijd. Active Directory authenticatie was nog een kluifje maar dat heb ik nu ook aan de gang. Ik kan weer printen, kan bij al m’n shares, mail via Exchange werkt ook en van een aantal Fedora onhebbelijkheidjes ben ik nu eindelijk af (haperende NetworkManager, Place Windows plugin van Compiz die het niet deed).

Na alles geïnstalleerd en ingesteld te hebben, inclusief de onmisbare PPA’s (falkTX en philip5), mistte ik nog wel het nodige dus ben gelijk maar gaan packagen voor Lucid in mijn PPA. Ook liep ik na het installeren van de gesloten Nvidia drivers tegen een bug in Plymouth maar na wat aanpassingen had ik weer een slick opstartscherm. En uiteraard meteen de vensterknopjes weer rechts gezet. Dat soort dingen lijken kleine aanpassingen maar als je al meer dan 15 jaar gewend bent om de knopjes rechts te hebben en ze staan ineens links dan krijg ik een enorme error. En ook heb ik het niet zo op Apple (in Mac OS X staan de knopjes ook links) dus hup, knopjes naar rechts.

Dus ik heb weer een lekker fris en fruitig OS op mijn werk PC staan wat draait als een speer. En ik kan later naar mijn werk, zo ontiegelijk snel start de boel op. Ja, 10.04 lijkt me voor zover weer een goeie release, chapeau Ubuntu!

Lucid Lynx Appreciation Blog

One thought on “Lucid Lynx Appreciation Blog

 1. thijs says:

  hey Jeremy

  ik bestel binnen een week of zo m’n nieuwe laptop op het werk. De oude (dell D520) heeft zijn houdbaarheidsdatum ruim overschreden en zal vervangen worden door een nieuwe lenovo ,ben het juiste type even kwijt, maar ik het kort : 4core, 4Gram, 128G SSD leuke machine dus 🙂

  Maar bon, op het werk is er een kleine community die werkt met ubuntu als day-to-day OS en ik sta nu op een kantelpunt : ubuntu gewoon thuis blijven gebruiken als ‘hoppy’ OS, of ook op het werk op ubuntu overschakelen. omdat wij toch vrij veel Win-only apps hebben zal ik al zeker een VM (of vbox) moeten opzetten dus dan kan ik ook outlook draaien. Maar wat me vooral interessert is het alternatief voor outlook. wij gebruiken outlook zeer intensief voor zowel mail als appointment scheduling en dus moet het alternatief dat ook allemaal aankunnen en 200% betrouwbaar zijn. Tot nu toe lijkt evolution mij de meest volledige client, maar ik heb er geen ervaring mee. Welke mail/calendaring client gebruik jij om te connecteren met je exchange server ?

  grtz
  Thijs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *