De server waar dit blog op stond was ‘gedefaced’ door een hacker. Ik heb de server gelijk uitgezet en het blog verhuisd naar een andere server. Het blog was dus even on-line maar alles zou weer moeten werken. Heb gelijk PivotX geüpdate naar de laatste versie.
Month: February 2011
Remix is af!
Gisteren tot een uur of één ‘s nachts mee bezig geweest, de kleine was uit logeren bij opa en oma dus kon ik de boel wat beter afmixen op mijn studio monitoren.
The Infinite Repeat – Money or Love (DJ AutoStatic Remix)
Money or Love (DJ AutoStatic Remix) van The Infinite Repeat is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 3.0 Unported licentie.
Gebaseerd op een werk op theinfiniterepeat.com.
Wat ik zoal heb gebruikt:
- Yoshimi Analogue Bass met de C* Pre-amp en Crossover Distortion LADSPA plug-ins
- Yoshimi Dubstep (custom patch), cut-off live gedaan met behulp van een Akai MPK Mini
- amSynth Synth Strings 1
- SO-666 Feedback Drone LV2 plug-in
- WhySynth DragonPurr DSSI plug-in
- MDA Vocoder LV2 plug-in + Yoshimi Hard Synth
- Alle gitaren (Fender Tele and OLP Music Man) door Guitarix en de Redwirez IR Library gehaald
- Aardig wat Calf Compressors en zowat iedere track (ongeveer 20) heeft een verschillende reverb plug-in (TAP, FreeVerb). Daarnaast een aantal Calf Vintage Delays voor de gitaren en de SO-666. En 2 of 3 Calf Phasers. O ja, en de SC3 plug-in om de SO-666 te ‘ducken’ met behulp van sidechain compressie.
- Meeste drum samples zijn afkomstig uit de sample collectie die bij LMMS zit. Die had ik ook voor het originele nummer gebruikt en heb besloten ze te recyclen. De crashes komen uit de GSCW2 Hydrogen kit.
- Lest best, er zit een Glockenspiel in de brug ik. Ik wilde eerst de Glockenspiel uit de SSO library gebruiken maar de kwaliteit van die specifieke samples is niet echt fantastisch dus ben naar de oefenruimte gereden en heb de Glockenspiel van onze drummer opgehaald. Mic erop, een AT2020, en gelukkig stond het er snel en goed op.
Voor deze remix heb ik Qtractor als mixer ingezet, Hydrogen als sampler en seq24 als MIDI sequencer voor de softsynths en de samples. In seq24 heb ik ook de automatisering gedaan voor de plug-ins in Qtractor naast wat volume fades en het muten/unmuten van tracks. Mixdown heb ik gedaan met behulp van jack-capture, weer importeren in Qtractor en vervolgens de linuxDSP MBC2 compressor plug-in erover heen geknald met een limiter erachter.
Reacties zijn vooralsnog goed. Vooral zo’n reactie van de ontwikkelaar van Qtractor is natuurlijk geweldig. Volgens mij heb ik de goeie workflow wel te pakken zo. Ik zal proberen er nog een screencast van te maken.
Sonatina Symphonic Orchestra
Kort geleden is de Sonatina Symphonic Orchestra sample bibliotheek gepubliceerd. Dit is een sample bibliotheek om orkestraties mee te maken, uitgegeven onder een Creative Commons Sampling Plus 1.0 licentie. De bibliotheek is beschikbaar als SFZ file dus met de LinuxSampler pakketten uit mijn PPA kun je de SSO SFZ file inladen en gebruiken. Ik heb aangeboden om de SFZ file te mirroren en autostatic.com staat inmiddels tussen de SSO HTTP mirrors. Het SFZ bestand wat ik beschikbaar stel is gepatched met de aanpassingen van pneuman/lsd/[lsd]. Niet alle samples zijn even bruikbaar, ik wilde bijv. de Glockenspiel gebruiken voor een track maar heb deze uiteindelijk zelf opgenomen, maar er zitten wel een aantal erg goeie tussen. Aanrader!
Workshops LAC2011
De drafts voor de workshops die ik wil gaan doen zijn opgestuurd en als het goed is zijn beiden ook geaccepteerd. Dus tijdens LAC2011 zal ik twee workshops geven, eentje over het goed configureren en optimaliseren van je Linux installatie voor muziek productie en eentje over het componeren, opnemen en mixen/masteren van muziek met Linux. Dus dat wordt de komende tijd zoveel mogelijk informatie vergaren omtrent deze twee onderwerpen en de informatie zo goed mogelijk zien te verwerken in twee hopelijk interessante en inspirerende workshops.
Handleidingen geüpdatet
De handleidingen voor het configureren van je systeem en het gebruiken van een FireWire geluidskaart met Ubuntu zijn bijgewerkt en weer up to date. Ik had hier wat feedback op gekregen, waarvoor mijn dank. Ik krijg het idee dat steeds meer mensen muziek beginnen te maken met GNU/Linux en de mogelijkheden ontdekken van JACK en de modulaire Linux audio omgeving. Het kost inderdaad wat tijd om het allemaal onder de knie te krijgen (maar geldt niet hetzelfde voor een Ableton of een Cubase?) maar je krijgt er veel voor terug.
Ubuntu bij DWDD
Roept mijn meissie in ene tegen me hé Ubuntu op TV! Zit daar iemand aan tafel bij DWDD met Ubuntu op z’n Macbook. Kon zo snel niet zien om welk programmaatje het ging maar als ik dan ‘david@ubuntu’ zie in het terminal schermpje en het gaat over het vergelijken van Eric van Muiswinkel’s imitatie van Paul van Vliet met de stem van de goede man zelf dan moet ik meteen aan mijn collega David Weenink denken. Maar die was het niet. Iemand een idee wie het wel was en welk stukje software hij gebruikte?
Item begint op 38m30. Het programmaatje zegt me niets, het heet rec+score en het draait onder Ubuntu 10.04 in een virtuele omgeving (VirtualBox).