Hydrogen 0.9.5 is gearriveerd

Vorige week is dan eindelijk de definitieve versie van Hydrogen 0.9.5 uitgebracht. Heb contact gehad via het LinuxMusicians forum met één van de hoofdontwikkelaars en als het goed is zijn een aantal irritante bugs die nog wel in RC1 zaten verholpen. Heb Hydrogen 0.9.5 pas gisteren geüpload naar mijn PPA dus heb er nog niet uitgebreid naar kunnen kijken.

Persoonlijk vind ik de communicatie rond de feitelijke release van deze versie wel een beetje vreemd gegaan. Op de officiële Hydrogen site staat geen aankondiging en op de onofficiële, toekomstige site staat dan wel een aankondiging maar rond die tijd (eind februari) waren er geen tarballs of binaries beschikbaar, die zijn pas 15 maart geüpload naar SourceForge voor zo ver ik weet. Als je graag wilt dat mensen je pakket gaan gebruiken moet je je communicatie en aanwezigheid op het web wel een beetje op orde hebben, vooral in het geval van Hydrogen aangezien dat een mooi en zeer bruikbaar pakket is.

We gaan het zien hoe de definitieve versie van Hydrogen 0.9.5 zal presteren. Zelf kon ik RC1 vrij snel de nek omdraaien, heeft denk ik ook te maken met de lage latencies die ik gebruik (64 frames/period @48Khz, oftewel 4ms), RC1 had daar wel wat moeite mee. Ook de sample editor was onbruikbaar voor wat complexere operaties.

Hydrogen 0.9.5 is gearriveerd

One thought on “Hydrogen 0.9.5 is gearriveerd

 1. Thijs says:

  Dag Jeremy !

  heel terechte opmerking ivm de communicatie !
  de reden voor de verwarring is dat de “onofficiele toekomstige site” in feite nog niet klaar is (daarom verwijst de hydrogen-music.org url ook nog niet naar deze pagina) en dat alles wat op deze site staat dus ook nog in test-fase is.
  Dus voolopig nog niet te veel gloven van wat op deze site staat 😉
  De launch van de site heeft al een paar keer vertraging opgelopen (om verschillende technische redenen) maar hopelijk duurt het nu echt niet lang meer > ik laat het je zeker weten !

  de bedoeling was om de nieuwe 0.9.5 + de nieuwe site samen aan te kondigen via de verschillende kanalen, maar sommige mensen kunnen nu eenmaal niet wachten he ? ;-P

  groetjes
  Thijs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *