Qtractor en externe MIDI controllers

Maanden geleden een bug gerapporteerd dat bij praktisch elke Qtractor sessie Qtractor op een gegeven moment niet meer reageert op binnenkomende MIDI boodschappen van externe controllers. En kon de oorzaak maar niet vinden en de ontwikkelaar ook niet aangezien hij het probleem niet kon reproduceren.

Totdat Louigi Verona een forumdraadje opende op de site van de ontwikkelaar. Dit was precies hetzelfde probleem waar ik ook tegenaan gelopen was en kennelijk wordt dit probleem getriggered door het niet gebruiken van een specifieke QGtkStyle of het gebruiken van de gtk+ QGtkStyle in Gnome. Met elke andere QGtkStyle, welke je kunt instellen met het qtconfig commando dat in het qt4-qtconfig pakketje zit of op de cli met de -style optie, komt dit probleem niet voor. Ik gebruik nu de -style cleanlooks optie met Qtractor en MIDI verbindingen blijven nu gewoon werken.

Qtractor en externe MIDI controllers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *