Realtime patchset zo goed als stabiel?

Het ziet er naar uit dat de realtime patchset voor de 3.0 kernel zo’n beetje uitontwikkeld is. Gisteren is 3.0.8-rt22 gereleased en het aantal fixes is minimaal. Ook geeft de hoofdontwikkelaar aan verder te willen gaan met 3.2 zodra de 3.0 patchset echt goed stabiel is. Binnenkort zelf maar eens een 3.0 realtime kernel brouwen voor mijn Oneiric installatie. Ja, heb 11.10 geïnstalleerd op m’n notebook en ook al is Unity waarschijnlijk niet echt bruikbaar voor een Linux audio systeem was mijn eerste indruk positief (en mijn meissie was helemaal enthousiast, die wilde gelijk ook zo’n zijbalk). Op m’n nieuwe werkplek heb ik het inmiddels ook geïnstalleerd, tenminste, heb na een minimale install het lubuntu-desktop pakket erop gezet. Heb een paar keer naar AVLinux gekeken en vond dat er erg goed en werkbaar uitzien dus draai nu ook een LXDE desktop op het werk en vooralsnog bevalt het prima.

3.0.8-rt22
Realtime patchset zo goed als stabiel?

2 thoughts on “Realtime patchset zo goed als stabiel?

  1. Gnome shell heb ik nog niet geprobeerd, ziet er wel erg goed uit. Ook maar eens naar kijken, LXDE werkt goed voor mij maar een aantal zaken mis ik nog wel, zoals bijv. je toetsenbord instellen en sneltoetsen gebruiken binnen de filemanager (pcmanfm). Ben wel erg te spreken over de window manager van LXDE, openbox. Alleen al daarom blijf ik voorlopig op LXDE zitten denk ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *