Bitwig

Een aantal voormalige devs van Ableton die hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van Live zijn bezig met een eigen product, Bitwig. Het wordt geen kloon, wel vergelijkbare functionaliteit met wat toegoevoegde mogelijkheden.

Zelf gebruik ik geen Ableton simpelweg omdat er geen Linux versie voor beschikbaar is. Maar de mensen van Bitwig gaan hoogstwaarschijnlijk wel een Linux versie aanbieden. Bitwig is dan ook talk of the town in de Linux audio community, maar ook daarbuiten (CDM, KVR) en aardig wat mensen roemen het besluit om ook een Linux versie uit te brengen. Als Bitwig ooit uitkomt want het project bestaat al sinds 2009 en ze gaan nu de beta testing fase in. Dus misschien duurt het nog wel een jaar voordat er wat uitgebracht wordt.


text-align: center;

Bitwig Studio

Bitwig

2 thoughts on “Bitwig

  1. ed says:

    Damn ik ben echt MEGA siked.. heb me gelijk opgegeven voor de beta… hopelijk kun je ook al die nieuwe apc / mpc midi controllers ermee laten werken.. ik denk dat ik dan een nieuwe hobby te pakken heb (aka dan wacht die fender mustang nog maar ff 😉

  2. Die controllers zullen wel werken. Vraag me dus alleen af op wat voor termijn ze een stabiele versie kunnen aanbieden en wat het moet gaan kosten.
    Ik zou er zelf niet op wachten en een Mustang kopen. Of eigenlijk liever een Jaguar. Of nee, een Electric XII.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *