Sony Ericsson Xperia pro is binnen

Afgelopen vrijdag nieuwe telefoon binnengekregen. Ook al is het model al anderhalf jaar oud ik ben er erg tevreden mee. Het toestel is sneller, heeft een capacitief scherm met multitouch, scherm is ook veel groter en er draait inmiddels Android 4.0.4 op.

Flashen van de ROM was nog wel een beetje een gedoe. Niet het flashen zelf maar vooral het zoeken naar hoe je dit het beste kan doen. Er zijn tientallen forumtopics hierover maar een forum is niet het geschikste medium om dit soort handleidingen te publiceren. Dit moet je in een Wiki zetten of anders in een blog entry. Maar niet in een schreeuwerig forumdraadje met allemaal kleurtjes, verschillende fontgroottes en zinsneden als “u gotta root ya phone like dis”.

Uiteindelijk heb ik Flashtool gedownload en hiermee de officiële Android 4.0.4 ROM op mijn telefoon gezet die ik ergens van MediaFire geplukt heb. Op de site van Sony Ericsson zelf kon ik niks vinden en ook met de officiële PC Companion software kon ik helemaal niks. Kennelijk kon je als Xperia pro bezitter slechts tijdelijk je telefoon updaten via de officiële weg. Of ik heb niet goed gezocht. Maakt nu niet meer zo veel uit, mijn telefoon draait nu op Android 4.0.4 en dat werkt vooralsnog prima.

Sony Ericsson Xperia pro is binnen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *