Gehaktmolen

Gisteren voor het eerst aan de gang gegaan met Smasher na een artikeltje gelezen te hebben van Studio Dave. Ik was al bezig met een nummer op te nemen in Qtractor en heb daar een akoestisch gitaartje uitgeplukt en deze in Smasher geïmporteerd. Sample in 32 stukjes gehakt, gelijk aan het retriggeren gegaan (ben gek op dingen als James Yuill en Plus/Minus, die maken veel gebruik van beatslicen) en gesmashde sample weer terug geïmporteerd in Qtractor als apart spoor. I’m hooked, wat een gave tool, werkt heel eenvoudig en intuitief en je kan er belachelijk veel mee zonder dat je er een dure Macbook met Ableton Live licentie voor nodig hebt (zie de video van James Yuill). Voor Jaunty kun je op deze blog redelijk recente debjes vinden.

Gehaktmolen

2 thoughts on “Gehaktmolen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *