Sinas7UpFernandez

Al eeuwen heeft Ubuntu versie 2.2.1 van ZynAddSubFX in de repo’s staan. En die doet het gewoon niet goed, bij het navigeren in de instruments bank loopt de boel geregeld vast. In juli van dit jaar is er een bijgewerkte versie uitgekomen (2.4.0) maar dat was kennelijk net na de “freeze” van Karmic Koala want ook in 9.10 zit nog 2.2.1. Voor mijn Jaunty 9.04 machine heb ik uiteindelijk 2.4.0 zelf gecompileerd en het vastloop-probleem is daarmee opgelost. Heb nu alleen wel last van het nodige gekraak maar daar kom ik nog wel uit.

Het packagen voor Ubuntu vind ik nog wat ondoorgrondelijk, wat dat betreft vind ik het packagen voor Fedora fijner werken. Maar mocht ik er van de week nog wat tijd voor vinden dan zal ik proberen wat Ubuntu debjes te maken, vermits het wat rustiger is op het werk. Thuis ga ik het niet doen, daar moet muziek gemaakt worden, o.a. met ZynAddSubFX want hoe je het ook wendt of keert, wat een mooie geluiden zitten daar toch in.

Edit: uiteindelijk heb ik 2.2.1 ook goed aan de gang gekregen door in QJackctl de Timeout op 5000 ms te zetten ipv de standaard 500 ms.

Sinas7UpFernandez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *