Cannot deliver port registration request

M’n Pneuman remix sessie wilde niet meer opstarten, alles deed raar, Qtractor segfaulde, Hydrogen klapte er tijdens het opstarten uit. En ik kon de oorzaak maar niet traceren. Dus dan ga je alles maar één voor één troubleshooten. Uiteindelijk spuugde Hydrogen de volgende melding uit:

Cannot deliver port registration request

Oftewel, Hydrogen vraagt Jack poortjes aan maar krijgt van Jack nul op het orkest. Deze melding nog nooit eerder gezien en Google bracht me ook niet verder. Toch maar even in QjackCtl m’n Jack setup gecheckt. Hmmmm, Port Maximum staat op 256, wat nu als ik deze op 512 zet? Kan het me nauwelijks voorstellen dat ik al zoveel poorten in gebruik heb maar baat het niet dan schaadt het niet. Je raadt het al, sessie start weer moeiteloos op en ik kan weer verder.

Omdat ik toch benieuwd was hoeveel poorten ik nou in gebuik heb met deze sessie heb ik ze even geteld met jack_lsp | wc -l De uitkomst? 258. 258 Jack poortjes in gebuik, net 2 meer dan de Port Maximum van 256 die ik voorheen altijd gebruikte. En het worden er gestaag meer. Gelukkig ben ik gek op spaghetti, zowel analoog als digitaal.

Cannot deliver port registration request

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *