Icidu Wireless Nano Router 150N

We hebben sinds kort een nieuwe Blu-Ray speler met een ethernetaansluiting en de mogelijkheid om draadloos netwerk te kunnen gebruiken mbv. een speciale Wi-Fi adapter. Probleem is alleen dat de netwerkkabel die voorheen in mijn KiSS DP-1500 zat nu in onze Gigaset telefoon zit dus kan de Blu-Ray speler alleen via Wi-Fi in ons netwerk hangen. Die speciale Wi-Fi adapter kost echter een vermogen (meer dan de helft van de oorspronkelijke aanschafprijs!) en uiteraard zijn er geen goedkopere Wi-Fi adapters die het ook doen icm. de Blu-Ray speler. Hoe hang ik nu die Blu-Ray speler in ons netwerk zonder al te veel uit te hoeven geven?

Oplossing: een extra draadloos routertje aanschaffen, deze in het bestaande draadloze netwerk hangen en de ethernetpoort van de Blu-Ray speler verbinden met een ethernetpoort van de router. Hier zijn zelfs specifieke routertjes voor zoals de Netgear Wnce2001 en de Asus WL-330N3G. De goedkoopste is echter de Icidu Wireless Nano Router 150N. Voor een geeltje is deze verkrijgbaar bij diverse toko’s. Heb ‘m zelf bij MyCom besteld en als je de Zalando tegoedbon van een tientje meerekent in de aanschafprijs is ie bij MyCom eigenlijk maar €15,-. En naast dat dit routertje goedkoop is is ie ook superklein en superzuinig.

Goedkoopnessness komt uiteraard met een prijs. De handleiding van de Nano Router gaat uit van een oudere firmware versie en is verre van gedetailleerd en hoewel mijn specifieke usercase genoemd wordt in de handleiding staat nergens uitgelegd hoe je dit in moet regelen. Hieronder dan ook een stappenplan om van de Nano Router een Wi-Fi adapter te maken voor je Blu-Ray/Media- of whateverplayer.

 1. Sluit de LAN poort van de Nano Router met een ethernetkabeltje aan op je PC en voorzie de router van voeding met de bijgeleverde Micro USB kabel
 2. Surf naar de configuratiepagina van de router (192.168.2.1)
 3. Ga naar General SetupWirelessBasic Settings en zet Mode op Station (Infrastructure) en SSID op de SSID van je bestaande Wi-Fi netwerk
 4. Ga vervolgens naar Security Settings en geef hier de authenticatiegegevens van je bestaande Wi-Fi netwerk op
 5. In General SetupLAN vul je bij LAN IP een IP adres in die binnen de range van je bestaande Wi-Fi netwerk valt (en bij voorkeur buiten de DHCP scope van je netwerk) en schakel DHCP uit
 6. Druk op APPLY en in het Save settings succesfully! scherm druk je nog een keer op APPLY
 7. De router herstart nu en zou daarna in het bestaande Wi-Fi netwerk moeten hangen met het LAN IP wat je hebt opgegeven
 8. Sluit nu je Blu-Ray speler aan op het LAN poortje van de router en je speler zou nu via DHCP een IP adress van je hoofdrouter moeten krijgen en het interwebs op moeten kunnen

Edit: waarom trek je gewoon niet nog een kabel? Nou, de router staat op de 1e verdieping en heb de kabels destijds tijdens de verbouwing getrokken. Nu alles verbouwd is wordt het een heidens karwei om een extra kabel te trekken. Een extra routertje is dan een veel snellere oplossing.

Icidu Wireless Nano Router 150N

2 thoughts on “Icidu Wireless Nano Router 150N

 1. Martijn says:

  Top, dit was precies wat ik nodig had! Stappen zijn precies hetzelfde met een 300N kan ik je vertellen. Bedankt voor het neerpennen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *