De beer is los

En hij heet KLANG – Kernel Level Audio Next Generation. Een medewerker van een universiteit In München vindt de hele Linux audio stack maar niks, al dat user space gedoe, dat moet allemaal in kernel space gebeuren. En op basis van OSS want ook de ALSA driver stack is natuurlijk helemaal crap. En omdat het allemaal fundamenteel verkeerd is gaat hij van de grond af iets nieuws bouwen. Dus hij legt een websiteje aan, doet een aankondiginkje en verwondert zich er vervolgens over dat het wordt opgepikt.

En als vervolgens Phoronix en zelfs Paul Davis (de belangrijkste man achter Ardour en JACK) er aandacht aan gaan besteden heeft datenwolf heel wat uit te leggen. Ik wens hem heel veel succes, zowel met KLANG als met het uitleggen waar hij nou mee bezig denkt te zijn.

De beer is los

3 thoughts on “De beer is los

 1. thijs says:

  zucht …
  aan de ene kant is het leuk om te horen dat er mensen zijn die zich met veel ambitie op linux audio gooien, maar als die ambitie naar arrogantie overslaat …

  ‘i have a dream’ dat we ooit onze krachten zullen BUNDELEN en allen samen aan dezelfde kar duwen.
  zal wel een droom blijven zeker ? 🙁

 2. thijs says:

  Qua arrogantie kan Paul idd ook zijn mannetje staan, maar daar ben ik ondertussen al aan gewend geraakt dus het valt misschien minder op
  En wat betreft ‘iets zo doen omdat we het altijd al zo deden’ daar ben ik geen voorstander van, maar als linux audio gebruiker (want ik beschouw mezelf als user en niet als dev) ben ik absoluuuut tegenstander van ‘verandering om te veranderen’
  Ik ben nu op het punt gekomen dat ik Jack als een persoonlijke vriend begin te beschouwen, en ik heb geen zin om weer van 0 te moeten starten met een ander systeem.
  Gedaan met zoeken en proberen : nu is het tijd om muziek te maken !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *