Arpeggiatoren

Iedereen die met Linux muziek maakt kent ‘m, Dave Phillips aka StudioDave. Deze man schrijft razend interessante artikelen en reviews over alles wat maar met Linux en muziek te maken heeft en is een autoriteit op Linux audio gebied. Recentelijk heeft hij een tweetal artikelen geschreven over MIDI arpeggiators onder Linux, oftwel programmaatjes waarmee je arpeggio’s kan maken. Kennelijk had hij wat moeite om Arpage aan de gang te krijgen dus prompt kreeg ik een week of wat terug een PM van hem via het LinuxMusicians forum met de vraag of ik wist waarom het niet werkte. Dit naar aanleiding van een YouTube filmpje van mij. Wow, Dave Phillips die nota bene aan mij wat moet vragen omdat ie er zelf niet uitkomt! En in het uiteindelijke artikel gebruikt hij mijn videootje ook nog als leidraad voor de paragraaf over Arpage. Morgen maar even een bedankje achterlaten als comment op zijn artikel.

Arpeggiatoren

5 thoughts on “Arpeggiatoren

 1. thijs van severen says:

  hey Jeremy!
  ik ben momenteel ook aan het proberen om arpage aan de praat te krijgen maar het lukt me ook niet meteen : ik zie nooit midi activity en er komt ook nooit midi uit …
  ik heb zo een vermoeden dat ik iets heel basic over het hoofd zie
  heb je een tip voor mij ?

  grtz
  Thijs

 2. thijs van severen says:

  hoi
  ik had al geprobeerd met/zonder dat jack transport loopt maar no luck 🙁
  wat blijkt nu: het werkt enkel als is jack transport start/stop via een externe app (dus NIET door play te drukken in QjackCtl) !
  Als ik Qtractor opstart en van daaruit jack transport start werkt het wel ???
  Als ik dan via Qjack de transport start/stop werkt het ook.

  Maw Qtractor moet draaien om arpage iets te laten doen ??
  hmmm …

 3. Dat kan heel goed kloppen hoor. Je kan ook een CLI JACK transport commando gebruiken geloof ik zoals jack_transport. Waarom het niet werkt met QjackCtl, geen idee. Arpage wordt niet meer onderhouden dus je zou het aan Rui kunnen vragen waar het aan ligt.

 4. thijs says:

  ok, als ik via jack_transport een ‘play’ commando geef lost dit mij probleem niet op
  maar als ik eerst een ‘master’ commando geef en dan een ‘play’ lukt het wel
  het gaat er dus blijkbaar over dat er een jack transport master moet zijn
  enkel de transport starten is niet genoeg

  ok, i can live with that 🙂

  thanks Jeremy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *